Kommunedirektør Rune Lid helsa til 500 medarbeidarar i Øygarden kommune på personalsamlinga i Sotra Arena torsdag ettermiddag.
- Vi er privilegerte som får vera med og byggja ein ny kommune, sa Lid.

Nøyaktig klokka 12 i dag (2. januar) monterte Mesta skiltet som viser at du er komen til Øygarden kommune. Det var Mesta som monterte skiltet på vegner av Statens vegvesen.

Det er ikkje berre i Wien det er nyttårskonsert. Også den nye kommunen, Øygarden kommune, starta året med nyttårskonsert. Rundt 400 personar fekk ei flott oppleving i Hjeltefjorden Arena på Rong onsdag kveld, nyttårsdag.

Nøyaktig klokka 24 på nyttårsaftan kunne nærare tusen frammøtte ved fyrlykta i Skogsskiftet i Sund nyta eit vakkert fyrverkeri som markering av at no er Sund, Fjell og gamle Øygarden historie. No handlar det om Øygarden kommune.

I dag (torsdag) har kommunestyret for Øygarden kommune vedteke det første budsjettet for den nye kommunen. Det var framlegget frå Høgre, Sotralista, KrF, Frp og Venstre (fleirtalspartia) som vart vedteke. Driftsbudsjettet har ei ramme på om lag 2,9 milliardar kroner. Det skal investerast for 255 millionar kroner neste år.