Alt om koronaviruset | Vaksinasjon | Hurtigtest | Smitteverntiltak | Smittetal/statistikk

Frå møtet i ungdommens kommunestyre på tysdag

Ungdommens kommunestyre  (UKS) fekk på tysdag informasjon om dei framtidige planane for biblioteka og innbyggjartorga i Øygarden. Ungdomspolitikarane ønskjer at dette skal verta attraktive møteplassar også for ungdom.

I sist veke vart det distribuert brosjyre til husstandane i Øygarden. Kommunen gjev ut slik brosjyre to gonger årleg (januar og juni).

Følg karantenekompasset og finn informasjon om kva reglar for isolasjon og karantene som gjeld for deg.

Månadens frivillig for januar gjekk til Inge Kolltveit.

Det var historisk sus over samlinga til Aktiv+, Senioruniversitetet og Pensjonistforbundet i lokala til Odeon Kino Sotra på tysdag. Denne dagen vart nemleg den første Månadens frivilligpris delt ut. Prisen gjekk til Inge Kolltveit.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol

Regjeringa har avgjort at smittekarantene på 10 døger kan erstattast med dagleg testing for husstandsmedlemer og tilsvarande nære. Forskriftendringa gjeld frå og med midnatt, natt til 26. januar.

Caroline Næss startar opp med psykomotoriske fysioterapi på Straume.

Den 1. februar kan Caroline Næss som den første psykomotoriske fysioterapeuten i Øygarden ønskja pasientar velkomne i lokala sentralt på Straume.
- Eg ser fram til å starta opp med dette tilbodet i Øygarden, seier ho.

Ill. Mostphotos

Dei sentrale styresmaktene har no opna for at personar som har teke tre dosar vaksine mot koronaviruset eller har teke to dosar og gjennomgått koronainfeksjon dei siste tre månadene, skal sleppa å ta stadfestande PCR-test.

Hege-Kristine Lorentzen ønskjer velkomen til vaksinasjon på Apotek 1 Sund Senter frå onsdag 26. januar.

Øygarden kommune har inngått avtale med Apotek 1 på Sund Senter og Ågotnes om vaksinasjon mot koronaviruset.
- Vi er glade for å kunna bidra med vaksinasjon her på senteret, seier dagleg leiar i Apotek 1 Sund Senter, Hege-Kristine Lorentzen.

Ill.

I vekerapporten kan du lesa om litt av det som har skjedd i veke 3.

Åshild Blomdal presenterte planane.

På sikt kan det verta 3 500 arbeidsplassar på industriområdet på Eide. Marin AS samarbeider med Øygarden kommune om ein områdeplan for industriområdet.