Alt om koronaviruset | Vaksinasjon | Hurtigtest | Smitteverntiltak | Smittetal/statistikk

Statsminister Jonas Gahr Støre

Regjeringen innfører ei rekkje nasjonale smitteverntiltak for å få ned belastninga på helse- og omsorgstenesta, og forseinka og avgrensa spreiinga av omikron. Mellom anna vert meteren igjen innført.

Ill. Mostphotos

Mange kontaktar kommunen for å få utlevert hurtigtestar. Hurtigtestar kan hentast frå teststasjonen ved Sotra Arena og på innbyggjartorga/biblioteka.

Robin Dale Oen (til venstre) gler seg over gåva frå Gjensidigestiftelsen. Til høgre; Geir Leon Vadheim

Ungdomspolitikarane i Øygarden fekk ei spesiell oppleving tysdag kveld. På møtet i ungdommens kommunestyre troppa Gjensidigestiftelsen opp og overrekte 493 600 kroner til The Dale Oen Experience for å halda fram det gode arbeidet retta mot barn og unge.

Her kuttar fylkesordførar Jon Askeland tauet for å markera at Taramare er offisielt opna. Til venstre direktør i Museum Vest, Øyvind Stang, og til høgre styreleiar i Museum Vest, Børge Haugetun.

Fylkesordførar Jon Askeland tok godt i då han stod for den offisielle opninga av Taremarebygget på Kystmuseet på tysdag.
- De er lengst framme når det gjeld visjonane til fylket om korleis musea skal vera blant oss, sa han.

Frå møtet i utval for samfunnsutvikling 7. desember.

Utval for samfunnsutvikling vedtok i dag (7. desember) å utsetja saka om ny skule på vestsida.

Ill.

Regjeringa innfører regionale tiltak i Øygarden og fleire andre kommunar i Vestland for å få ned smitten. Forskrifta med regionale smitteverntiltak har verknad frå fredag 3. desember klokka 21.00.

ill.

Det er bruk for fleire menn i helse og omsorg. Åtte kommunar i Vestland er med i eit nasjonalt rekrutteringsprogram der arbeidssøkjande menn mellom 25 - 55 år får tilbod om eit komprimert og føreseieleg utdanningsløp fram mot fagbrev som helsefagarbeider.

På grunn av høgt smittetrykk i kommunen, oppmodar den kommunale kriseleiinga å gjennomføra juleavslutningane i skulane og barnehagane på dagtid.

Frå måndag 6. desember byttar Oppmåling kundedag frå tysdag til måndag.

Ordførar Tom Georg Indrevik overrekkje Frivilligprisen til Shahnaz Fadaie

Shahnaz Fadaie er tildelt Frivilligprisen 2021 i Øygarden kommune. Ordførar Tom Georg Indrevik delte ut prisen i samband med Nissefesten på Straume sundag ettermiddag.