SYMJING, FOTBALL ELLER SPEIDER'N?: Korleis ser fritida til barn i Vestland ut? Det vil Vestland saman med Bergen kommune finne ut av gjennom barnefamilieundersøkinga. FOTO: Bergen kommune.

23. - 24. mai blir alle barnefamiliar i Øygarden inviterte til å delta i ei undersøking om barns fritid. Undersøkinga vil gi ny kunnskap om heile fritidslivet til barn og unge i heile Vestland. Frist for å svara er 17. juni.

No har me dytta alle dei flotte elevane våre inn i ein velfortent ferie 😎 Videoen over er frå dei siste vekene kor tiandetrinnet har hatt livredningskurs i mars- og aprilkaldt vatn. Sjekk ut nokre av dei tøffe elevane våre på bileta under 😎

God påske!

I dag har MOT arrangert karneval på skulen vår. Både elevar og tilsette imponerte stort med kreative og flotte kostymar. Takk for ein fin dag og nyt ei velfortent helg i fint vér 😎

Kommunepsykologane i Øygarden inviterer til temakveld om sinne hos barn. Korleis kan vi forstå denne kjensla, og kva kan vi vaksne gjere for å hjelpe? Psykologstudentar som har vore i praksis i kommunen held føredrag for å finne svar på dette.

Velkommen til biblioteket på Sartor senter tysdag 22. februar kl 18-20. Åpent for alle.

I dag har 9A og 9B hatt besøk av forfattar Sigbjørn Mostue og tidlegare FN-direktør Svein Tveitdal med foredraget “Håp eller katastrofe”. Her har elevane fått lære om global oppvarming, dei dramatiske konsekvensane dette har for oss og kva vi faktisk kan gjere.

Mostue las frå den dystopiske trilogien sin “I morgen er alt mørkt” og fortalte om den 6.masseutryddinga som vi står midt oppe i. Både elevar og lærarar er einige om at dette var både lærerikt og engasjerande.  Neste veke får 9C og 9D høyre dette foredraget.

Velkommen til meistringskurs for ungdom i 8.-10. klasse!

Førre veke hadde alle klassane ved skulen besøk av Dr. Tracy Davis. Ho er ein amerikansk lærar som i år fekk vere med i Rover-programmet til Fulbright. Dette betyr at ho reiser rundt til skular i heile Noreg og har læringsverkstadar med både lærarar og elevar. Ved Sund ungdomsskule hadde ho ein time i kvar klasse. 8.klasse fekk lære om korleis det er å vere skuleelev i USA, og 9. og 10.klasse fekk lære om ulikskapen og segregeringa i dagens USA.

Det var utruleg lærerikt og elevane hadde mange spørsmål. Det er andre gongen vi deltek i dette programmet og det blir ikkje siste.

Tracy, som aldri før har vore utanfor USA, blei glad i både skulen og naturen her ute; såpass at ho gjerne vil besøke oss igjen på vårparten. Det seier vi sjølvsagt ikkje nei til.

Her kan de lese meir om opplevingane til Tracy og besøket ved SUS. https://tracydianedavis.com/2021/12/04/week-48-adventures-from-oslo-to-bergen-area/

Torsdag og fredag i førre veke var Olav Gjøvik frå MOT på vitjing på skulen vår. På torsdag kveld hadde han føredrag for foreldre og føresette. På fredag hadde han føredrag for dei tilsette på skulen. Me hadde ein kjekk og gjevande dag saman med Olav.