Faget er eit tilbod til alle elevar. Læreplanen byggjer på element frå yrkesfag i den vidaregåande skulen. Faget er eit praktisk alternativ til 2. framandspråk/språkleg fordjuping.
Elevane skal:
- Planlegga, gjennomføra og dokumentera praktiske oppgåver
- Få kunnskap om relevante material, utstyr, tenester og økonomi.
- Få kunnskap om HMS
- Læra samarbeid og service, halda orden, samarbeida og følgja etiske normer.
Det er ulikt frå år til år kva fag ein startar på dei ulike trinna, men hos oss i år blir det mat og restaurantfag og bygg på tiande trinn. Elevane kan velja kva for retning dei vil prøva seg på, og det er dobbeltime i faget slik at dei får god tid til arbeidet. På åttande og niande trinn blir det også ulike grupper i ALF, men der blir det ei tredeling der ein har mat og restaurantfag, bygg og grøn/blå linje som er meir retta mot jord-, skog- og havbruk.
Sist endra 07.07.2025 15.53