Frå vaksinasjonen i Sotra Arena 30. apri

Fredag 7. mai vert det massevaksinasjon i Sotra Arena. Om lag 500 personar får første vaksinedose denne dagen. Sist fredag (30. april) vart 690 personar vaksinert i hallen.

Ni høgspentmaster skal rivast.

Måndag 10. mai inviterer Statens vegvesen alle interesserte til eit digitalt informasjonsmøte om riving av høgspentmaster mellom Breivik i Bergen og Litlesotra i Øygarden. Møte vert gjennomført i samarbeid med BKK.

Arbeidet med carbonfangsanlegget i Energiparken er i full gang.

H2 Productions har signert en kontrakt med ZEG Power om kjøp av hydrogenanlegg.

Statsminister Erna Solberg presenterte planen for gjenopning

Frå fredag 16. april er det innført lette i dei i nasjonale smitteverntiltaka. Tiltaka samsvarar i stor grad med trinn eín i nedtrappinga av dei nasjonale tiltaka.

Aleksander Helmersberg i Milla Says har god erfaring med tildeling av krisemidlar. Til høgre; dagleg leiar i Øygarden næringsutvikling

Denne våren vert det delt ut inntil 14,3 millionar kroner til næringslivet i Øygarden som er særleg ramma av lokale eller nasjonale smittverntiltak.
- Søk med ein gang dersom verksemda di er ramma av tiltaka, seier dagleg leiar i Øygarden næringsutvikling, Anita Mannes.

Søk krisemidlar i Øygarden kommune sin kompensasjonsordning for næringsliv! No kan verksemder som særleg er hardt ramma av lokale og nasjonale smitteventiltak søke krisemidlar.

Meld deg på Nettbasert etablererprogram!

Lurer du på korleis du skal gå fram når du startar eigen bedrift eller korleis du kan finne ut om du skal satse på ideen?
Gjennom ni nettbaserte samlingar får du svar på det - og meir.

Den første samlinga er 3. mai. Alle samlingane startar kl. 16 (varighet mellom 60-90 minutt).

Det er begrenset med antall plassar. Vi følgjer difor førstemann-til-mølla-prinsippet. Programmet er gratis.

Les meir og meld deg på her

Leiar i UKS, Karoline Sære Einevoll

Øygarden tilbyr sommarjobb til ungdom i alderen 16 til 19 år som er busett i kommunen.
- Eg oppmodar ungdom til nytta sjansen og søkja om jobb, seier leiar i ungdommens kommunestyre (UKS), Karoline Sæle Einevoll.

Det er gratis å melda seg på for alle som bur og jobbar i Øygarden. Aktivitetskampanjen startar 20. april, og varer til 18 juni.

Regjeringa kompenserar bedrifter som er særleg hard råka av smitteverntiltak.

Øygarden Kommune har fått tildelt 4 071 000 kroner. Midlane skal gå til overnattings- og serveringsbedrifter som har vore tvungen til å halde stengt under koronakrisa.

Overnattings- og serveringsbransjen har gjennom eit heilt år gjort sitt ytste for å halde hjula i gong. Det har vore og er fortsatt krevjande å tll ein kvar til tilpasse seg smitteutviklingen, og for fleire bedrifter har det medført uforutsigbare kostnader.

Meir informasjon om midlane kjem