Skisse frå planskildringa.

Utval for plan har i dag (9. juni) vedteke å leggja detaljregulering for Northern Lights II, Energiparken, ut til offentleg ettersyn.

Torsdag fekk dei 15 deltakarane eksamensbeviset. Her er dei saman med samarbeidspartnarar og varaordførar Torill Selsvold Nyborg.

Det var ein stor dag for dei 15 deltakarane på det tre månader lange AWS re/start-programmet då dei torsdag denne veka fekk eksamensbeviset sitt. NNO-SCI Cloud samarbeider med Amazon Web Services re/Start og Øygarden næringsutvikling KF om IT-kurset.

Rikard Ledang

Dagleg leiar i Vest Næringsråd, Rikard Ledang (54), har sagt opp stillinga og tek til som konsernsjef i Sotra Gruppen.

Frå møtet med næringslivet i dag.

Ordførar Tom Georg Indrevik er glad for dei positive signala som kom frå næringslivet etter eit møte tysdag der trafikkflyten til og frå Øygarden var tema.
- Det er stor vilje i næringslivet til å bidra til at vi saman kan finna løysingar på dei trafikale utfordringane, seier ordføraren.

Det var høgtid på Universitetsmuseet i Bergen på torsdag. Då var det offisiell opning av utstillinga «Vår porøse verden». Det var også signering av ein samarbeidsavtale mellom Universitetet i Bergen og Øygarden kommune.

Frå kommunestyremøtet den 24. mars då planen vart vedteken.

I sist veke gjorde kommunestyret eit historisk vedtak. Etter ein omfattande prosess over to år har kommunen vedteke den overordna planen for utvikling samfunnet og tenestene fram til 2034.

g Indrevik (til venstre) og dagleg leiar i Sotra Rør, Roy Cato Jørgen

Denne veka var det Sotra Rør AS sin tur til å få overrekt Miljøfyrtårnsertifikat.
- Eg håpar at mange bedrifter i kommunen vår sertifiserer seg, seier ordførar Tom Georg Indrevik.

Illustrasjonsfoto

Øygarden kommune søkjer om statleg støtte til å setja i gang eit hurtigsprosjekt med mål om å få flyktningar busett og raskt i jobb.

Kollsnesanlegget

Olje- og energidepartementet har gjeve klarsignal om at Statnett kan starta arbeidet med å planleggja ei tredje kraftlinje.

Kommunedirektør Johnny Breivik intervjua av informasjonsansvarleg i Vest Næringsråd, Anders Eikanger.

I dag talte kommunedirektør Johnny Breivik til eit hundretals frammøtte på februartreffet til Vest Næringsråd. Han understreka at samarbeid med næringslivet er viktig for å lukkast med å nå målet om å verta ei fyrtårn i vest.