Aktuelt om koronaviruset - Øygarden kommune

Alt om koronaviruset | SmittetalSmitteverntiltak | Vaksinasjon

Aktuelt om koronaviruset

Her finn du fortløpande aktuelt om koronaviruset, oppdateringar og andre koronarelaterte saker. Øygarden kommune følgjer råda frå nasjonale styresmakter.

Her finn du generell informasjon om koronaviruset

Helse Norge har lagt ut informasjon om smittevernråd om skule- og barnehageavslutningar.

Frå og med 18. juni gjeld desse smitteverntiltaka i Øygarden kommune. Vi følgjer nasjonale smitteverntiltak.

Ill.foto

Frå og med 27. mai kan kommunane sjølv avgjera kva tiltaksnivå som skal gjelda i barnehagar og skular. Den kommunale kriseleiinga (KKL) i Øygarden har avgjort at barnehagar og skular skal ha gult tiltaksnivå fram til 1. august.

Frå vaksinasjonen i Sotra Arena 30. apri

Fredag 7. mai vert det massevaksinasjon i Sotra Arena. Om lag 500 personar får første vaksinedose denne dagen. Sist fredag (30. april) vart 690 personar vaksinert i hallen.

Johnny Stril fekk den første vaksinedosen i dag. Margun Toftevåg set stikket

Johnny «Stril» Skålevik smilte breitt då han etter 20 minutt i observasjonshallen kunne vandra til utgangen etter å ha teke den første vaksinedosen med Pfizer-vaksine i Sotra Arena på fredag.

Arkivfoto

Fredag 30. april startar Øygarden kommune massevaksineringa i Sotra Arena. Om lag sju hundre personar får første dose med Pfizer-vaksine.

Fjell ungdomsskule

Eín klasse på niandre trinn på Fjell ungdomsskule i Øygarden er sett i karantene etter at eín elev har fått påvist koronasmitte.

Den kommunale kriseleiinga (KKL) har vedteke å oppheva ei lokal smittevernforskrift for Øygarden med verknad frå og med 16. april. I Øygarden vert det frå fredag dermed berre dei nasjonale smitteverntiltaka som gjeld.

Statsminister Erna Solberg presenterte planen for gjenopning

Den 7. april presenterte regjeringa plan for gradvis gjenopning av samfunnet. Planen tek utgangspunkt i det som var tiltaksnivået før 25. mars.

Ill.foto

Helsestyresmaktene ønskjer ein trygg og god ramadan til alle muslimar. Det vert heller ikkje dette året mogleg å feira ramadan på same måte som til vanleg. Her kan du lesa om dei viktigaste smittevernråda som gjeld for høgtida.

Kontakt oss for koronatest

Koronatelefon
Tast 1 for bestilling av koronatest,
spørsmål om karantene eller
isolasjon og anna.
NB! Periodevis er det stor pågang,
og det kan oppstå ventetid.

Telefontid måndag til sundag
08.00 til 11.30
12.00 til 15.00
For å unngå kø, ring gjerne etter kl 09.00.

Folkehelseinstituttet
Informasjonstelefon 815 55 015