Her finn du alt om koronaviruset i Øygarden kommune

Aktuelt om koronaviruset

Her finn du fortløpande aktuelt om koronaviruset, oppdateringar og andre koronarelaterte saker. Øygarden kommune følgjer råda frå nasjonale styresmakter.

Her finn du generell informasjon om koronaviruset

Øygarden stiller seg bak felles tiltak, seier ordførar Tom Georg Indrevik

-  Tiltaka vi har hatt dei siste vekene vert ikkje lenger påbod og forbod vedteke i ei forskrift, men vi ønskjer at folk skal halda fram med det gode arbeidet med smittevern. Det seier ordførar Tom Georg Indrevik etter møte i den kommunale kriseleiinga i dag.

Frå møtet med elevråda i dag.

- Kva må til for at vi hamnar i raud sone? Kvifor må vi bruka munnbind på bussen, medan det er andre reglar når vi er på skulen? Dette var to av mange spørsmål elevrådsrepresentantar stilte til ordførar Tom Georg Indrevik og smittevernlege Jens Eikås på eit Teams-møte i dag.

Øygarden stiller seg bak felles tiltak, seier ordførar Tom Georg Indrevik

Øygarden kommune vil vurdera å gå over til nasjonale smittevernreglar frå og med måndag 7. desember. Den kommunale kriseleiinga avgjorde onsdag ettermiddag at noverande smittevernforskrift vert uendra til og med 6. desember. I dag er det meldt om eitt smittetilfelle.

Illustrasjon

Øygarden kommune og andre nabokommunar til Bergen skal i løpet av onsdag vurdera eventuelle endringar i forskrifta om smittevern.

Frå formannskapsmøtet i dag.

Formannskapet gav i dag den kommunale kriseleiinga (KKL) fullmakt til å forlengja varigheita til forskrifta som formannskapet vedtok den 6. november i inntil 14 dagar.

Møtet i formannskapet vart gjennomført på Teams.

Formannskapet vedtok den 6. november forskrift om nye smittevernreglar. Bergen og andre kommunar i bergensområdet gjorde det same.

På fredag i sist veke vedtok fleire kommunar i bergensområdet ei forskrift om nye smittevernreglar.

Formannskapet i Øygarden skal i ettermiddag ta stilling til forskrift om nye smittetiltak for bergensregionen. Møtet vert overført på nett-TV.

Mostphotos

På bakgrunn av kraftig smitteauke i Øygarden den siste tida, har smittevernlegen innført innskjerping av besøksrutinane på sjukeheimane i kommunen.

Øygarden stiller seg bak felles tiltak, seier ordførar Tom Georg Indrevik

Bergen og kommunane rundt Bergen går saman om ein felles tiltakspakke for å bremse smitteutviklinga i regionen.

Kontakt oss om koronaviruset

Koronatelefon
Bestilling av koronatest, spørsmål om
karantene eller isolasjon og anna.
Måndag til sundag kl. 08.00 til 15.00

Folkehelseinstituttet