Aktuelt om koronaviruset

Her finn du fortløpande aktuelt om koronaviruset, oppdateringar og andre koronarelaterte saker. Øygarden kommune følgjer råda frå nasjonale styresmakter.

Her finn du generell informasjon om koronaviruset

Regjeringa har avgjort at alle personar mellom 18 og 64 år utan underliggjande sjukdomar skal få tilbod om en ny oppfriskningsdose koronavaksine.

Ill.foto

Alle personar som frå i år fyller 75 år eller eldre vert tilrådd å ta ein ny oppfriskingsdose med koronavaksine.

Ill.foto

Fram til no har Øygarden kommune presentert daglege smittetal for koronaviruset. Heretter vil smittetala verta presenterte i ein vekerapport kvar onsdag.

Frå veke 10 vert Røde Kors-huset vaksinasjonslokale.

Vaksinasjonen mot koronaviruset har mindre omfang enn før og treng mindre areal. Den 25. februar vert siste vaksinasjonsdag i Sotra Arena.

Ill.foto

Frå 12. februar er dei fleste nasjonale smitteverntiltak fjerna. Det er likevel framleis ei tilråding om å bruka munnbind i kontakt med helse- og omsorgstenesta.

Regjeringa har avgjort at alle forskriftsfesta tiltak mot koronaviruset vert fjerna frå og med 12. februar klokka 10.00.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol

Regjeringa har avgjort at smittekarantene på 10 døger kan erstattast med dagleg testing for husstandsmedlemer og tilsvarande nære. Forskriftendringa gjeld frå og med midnatt, natt til 26. januar.

Ill. Mostphotos

Dei sentrale styresmaktene har no opna for at personar som har teke tre dosar vaksine mot koronaviruset eller har teke to dosar og gjennomgått koronainfeksjon dei siste tre månadene, skal sleppa å ta stadfestande PCR-test.

Hege-Kristine Lorentzen ønskjer velkomen til vaksinasjon på Apotek 1 Sund Senter frå onsdag 26. januar.

Øygarden kommune har inngått avtale med Apotek 1 på Sund Senter og Ågotnes om vaksinasjon mot koronaviruset.
- Vi er glade for å kunna bidra med vaksinasjon her på senteret, seier dagleg leiar i Apotek 1 Sund Senter, Hege-Kristine Lorentzen.

Smittevernlege Bjørg Møllerløkken

Talet på påviste smittetilfelle av koronaviruset har auka kraftig i Øygarden den siste tida. I dag (19. januar) er det påvist 128 smittetilfelle.
- Vi har ikkje kapasitet til å følgja opp smittesporingsarbeidet på same måte som før, seier smittevernlege Bjørg Møllerløkken.

Koronatelefon

Telefontid måndag til fredag
08.00 til 11.30
12.00 til 14.00

Helsenorge
Spør chatboten til helsenorge,
den kan svare på mange spørsmål.

Legevakt