Aktuelt om koronaviruset - Øygarden kommune

Alt om koronaviruset | SmittetalSmitteverntiltak | Vaksinasjon

Aktuelt om koronaviruset

Her finn du fortløpande aktuelt om koronaviruset, oppdateringar og andre koronarelaterte saker. Øygarden kommune følgjer råda frå nasjonale styresmakter.

Her finn du generell informasjon om koronaviruset

Ordførar Tom Georg Indrevik

Øygarden kommune ber folk å nytta munnbind i situasjonar der det ikkje er mogleg å halda avstand på minst eín meter. Den kommunale kriseleiinga (KKL) hadde møte i dag etter at det registrert auka koronasmitte i regionen den siste tida.

Ill.foto

Frå onsdag 4. august tilbyr Øygarden kommune drop-in vaksinering i Sotra Arena.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie

Regjeringa har avgjort at trinn fire i gjenopningsplanen ikkje vert vert gjennomført no. Det vert teke ei ny vurdering i midten av august om ein vil gå til trinn fire.

Det vert vaksinasjon av fleire personar enn opphalvleg planlagt i Sotra Arena i neste veke (30).

I går kom det melding om at Øygarden kommune får to tusen ekstra vaksinedosar mot koronaviruset.

Ordførar Tom Georg Indrevik

Øygarden kommune har kapasitet til å setja fleire vaksinedosar. Kommunen har basert planlegginga på informasjon frå sentrale styresmakter tidlegare i sommar og er godt førebudd på å ta imot det talet dosar kommunen fekk signal om.

Tre frå vaksinasjonsteamet som var samla i hallen i går. Frå venstre:  Silvia Haugland. Jeanett Marthinussen og Signy Mary Ulland.

Denne veka (26) har det vore vaksinasjon i Sotra Arena tre dagar (onsdag, torsdag og fredag). Totalt er det gjeve 1 757 vaksinedosar denne veka.

Ill.foto

Tilrådingane gjeld frå 18. juni, medan reglane (forskriftsendringane) gjeld frå 20. juni kl. 12.00.

- Vi er klare for å gå til trinn tre i gjenopninga, seier statsminister Erna Solberg.

Regjeringa gjorde kjent i dag (18. juni) at Noreg går til tredje trinn i gjenopningsplanen.

Vaksinasjonen vert gjennomført i Sotra Arena.

Vi ønskjer at folk skal oppleva det trygt å ta vaksine.

Sotra Arena er vaksinsjonslokale.

Frå veke 24 startar vi vaksinasjon av gruppe 8, som er personar frå 55 til 64 år utan underliggjande sjukdomar. Vaksinasjonskalenderen viser forventa tidspunkt for vaksinasjon for dei prioriterte gruppene.

Kontakt oss for koronatest

Koronatelefon
Tast 1 for bestilling av koronatest,
spørsmål om karantene eller
isolasjon og anna.
NB! Periodevis er det stor pågang,
og det kan oppstå ventetid.

Telefontid måndag til sundag
08.00 til 11.30
12.00 til 15.00
For å unngå kø, ring gjerne etter kl 09.00.

Folkehelseinstituttet
Informasjonstelefon 815 55 015