Aktuelt om koronaviruset

Her finn du fortløpande aktuelt om koronaviruset, oppdateringar og andre koronarelaterte saker. Øygarden kommune følgjer råda frå nasjonale styresmakter.

Her finn du generell informasjon om koronaviruset

Ill.foto

Fram til no har Øygarden kommune presentert daglege smittetal for koronaviruset. Heretter vil smittetala verta presenterte i ein vekerapport kvar onsdag.

Frå veke 10 vert Røde Kors-huset vaksinasjonslokale.

Vaksinasjonen mot koronaviruset har mindre omfang enn før og treng mindre areal. Den 25. februar vert siste vaksinasjonsdag i Sotra Arena.

Ill.foto

Frå 12. februar er dei fleste nasjonale smitteverntiltak fjerna. Det er likevel framleis ei tilråding om å bruka munnbind i kontakt med helse- og omsorgstenesta.

Regjeringa har avgjort at alle forskriftsfesta tiltak mot koronaviruset vert fjerna frå og med 12. februar klokka 10.00.

Du kan hjelpa helsearbeidarane i Øygarden kommune ved å registrera positivt svar på sjølvtest for koronasjukdom, og dela informasjon om dine nærkontaktar. Du kan og registrera test på vegner av andre, for eksempel eigne barn.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol

Regjeringa har avgjort at smittekarantene på 10 døger kan erstattast med dagleg testing for husstandsmedlemer og tilsvarande nære. Forskriftendringa gjeld frå og med midnatt, natt til 26. januar.

Ill. Mostphotos

Dei sentrale styresmaktene har no opna for at personar som har teke tre dosar vaksine mot koronaviruset eller har teke to dosar og gjennomgått koronainfeksjon dei siste tre månadene, skal sleppa å ta stadfestande PCR-test.

Hege-Kristine Lorentzen ønskjer velkomen til vaksinasjon på Apotek 1 Sund Senter frå onsdag 26. januar.

Øygarden kommune har inngått avtale med Apotek 1 på Sund Senter og Ågotnes om vaksinasjon mot koronaviruset.
- Vi er glade for å kunna bidra med vaksinasjon her på senteret, seier dagleg leiar i Apotek 1 Sund Senter, Hege-Kristine Lorentzen.

Smittevernlege Bjørg Møllerløkken

Talet på påviste smittetilfelle av koronaviruset har auka kraftig i Øygarden den siste tida. I dag (19. januar) er det påvist 128 smittetilfelle.
- Vi har ikkje kapasitet til å følgja opp smittesporingsarbeidet på same måte som før, seier smittevernlege Bjørg Møllerløkken.

Statsminister Jonas Gahr Støre

Regjeringa vedtok den 13. januar å letta på smitteverntiltaka mot koronaviruset.
Det er forventa høge smittetal i vekene som kjem, men som samfunn tåler vi viruset betre. Difor vert det gjort fleire lettingar i tiltaka.

Kontakt oss for koronatest

Koronatelefon
Tast 1 for bestilling av koronatest

Telefontid måndag til fredag
08.00 til 11.30
12.00 til 14.00

Helsenorge
Spør chatboten til helsenorge,
den kan svare på mange spørsmål.

Legevakt