Aktuell informasjon knytt til krigen i Ukraina

Aktueltsaker

Frå venstre; Oleksis Korotuljan, Redko Serhii, Redko Daria, Kyrylenko Kyrylo og Kyrylenko Myro og ordførar Tom Georg Indrevik.

Det er no nærare 100 flyktningar på Nautnes. På torsdag møtte ordførar Tom Georg Indrevik og fleire i administrasjonen leiinga av akuttmottaket og fleire av flyktningane.

Nautnes

Onsdag kveld kom det 66 nye flyktningar frå Ukraina til Nautnes. Totalt er det no 96 personar som er innkvarterte på akuttmottaket.

Nautnes

I løpet av torsdag kveld kjem det 28 flyktningar frå Ukraina til akuttmottaket på Nautnes.
- Vi har full bemanning og er klare for å ta imot flyktningane, seier mottaksleiar, Geir Olav Skorstad.

Folk vil bidra med frivillig innsats for flyktningane som kjem til Øygarden. Her frå folkemøtet onsdag kveld.

Godt over 50 personar møtte opp på informasjonsmøtet onsdag kveld om flyktningmottak i Øygarden.
- Vi opplevde veldig god støtte. Alle ville stilla opp for flyktningane, seier mottaksleiar på akuttmottaket på Nautnes, Geir Olav Skorstad.

Frå måndag 14. mars vert 150 flyktningar frå Ukraina innkvarterte på Nautnes i Øygarden. Utlendingsdirektoratet (UDI) har inngått kontrakt med Hero Norge som skal drifta akuttmottaket.

Anya og Anna Novitska var invitert til lunsj på rådhuset på måndag.

På måndag var Anna Novitska og dottera Yana frå Ukraina invitert til lunsj hjå ordførar Tom Georg Indrevik.
- Vi opplevde krigshandlingar i heimbyen. Det var også angrep på sivile, seier Anna.

Fire år gamle Yana og mora Anna er har kome trygt fram til Sære Sæle i Øygarden.

På fredag kom mor Anna og dottera Yana til Øygarden. Dette er dei to første flyktningane kommunen har fått melding om er komne frå Ukraina.