Her finn du alt om koronaviruset i Øygarden kommune

Samla inn 183 tusen kroner til TV-innsamlinga

Ei gruppe på seks-sju personar ringde i dag inn 183 tusen kroner frå næringslivet til TV-aksjonen.
- Dermed slo vi bidraget i fjor som var på 179 tusen kroner, seier ein godt nøgd koordinator Stine Sanden.

Anders Ekanger får gode råd frå Marte Eggum og Stine Sanden - Klikk for stort bileteAnders Ekanger får gode råd frå Marte Eggum og Stine Sanden.

I tillegg til politikarar og representantar frå Vest Næringsråd, var (ikkje heilt uventa) Kenneth Bruvik på plass i kultursalen. TV-aksjonen NRK 2020 går til arbeidet Verdas naturfond (WWF) gjer for å bekjempa plast i havet.

- Hei, eg er med på den digitale TV-aksjonen. I dag sit eg på rådhuset og er med på ein ringeaksjon for TV-aksjonen. Eg har jo snakka mykje om plast i havet, og spørsmålet er om det er mogleg å vera med på å støtta TV-aksjonen i år også, er det håpefulle spørsmålet frå den ustoppelege Bruvik. Framfor seg har han ei liste med namn over dei som støtta aksjonen i fjor.

Ringegjengen i dag var utanom Bruvik samansett av ordførar Tom Georg Indrevik, dagleg leiar i Vest Næringsråd, Rikard Ledang, informasjonsansvarleg Anders Ekanger, medarbeidar i Vest Næringsråd, Sirianne Arnestad Hellerud, og Jan Utkilen.

Jublar over nye gåver som kjem inn

Frivilligkoordinator Stine Sanden og fylkesaksjonskoordinator for TV-aksjonen i Vestland, Marte Eggum, ser til at går rett for seg. Dei jublar for kvart ark som vert levert fram til dirigentbordet med lovnad om pengestøtte.

- No har vi passert 110, tusen seier Stine Sanden eit stykke ut i telefonaksjonen. Klokka 15.35 var det kome inn 174 tusen kroner. Meir pengar er i vente når fleire aktuelle gjevarar skal ringjast opp.

Marte Eggum seier at alle kommunane i fylket vert oppmoda om å gjera det same som her i Øygarden. I tillegg til kommunar kan til dømes næringsråd og næringshagar organisera telefonaksjonar. Det vert ein annleis TV-aksjon i år ettersom det skjer med digitale bøsser, seier Eggum.

Jan Utkilen sit bak på høgre fløy og ringjer med den uknuselege Nokia-telefonen sin.

- No har Sotra Gruppen gjeve meir enn dobbelt så mykje som i fjor, seier Utkilen nøgd, utan dermed å røpa beløpet.

Han vedgår at han ikkje er kjempeglad i å tigga etter pengar.

- Men det går jo til ei god sak.

Sjå video frå innsamlingsdagen på Facebook-sida til Vest Næringsråd.

Tekst og foto: Vigleik Brekke

Her er fleire bilete frå telefonaksjonen i dag: