Alt om koronaviruset | Vaksinasjon | Hurtigtest | Smitteverntiltak | Smittetal/statistikk

Øygarden kommune får 10,3 millionar frå Havbruksfondet

140 laksekommunar i landet får utbetalt om lag eín milliard kroner for 2021. Pengane vert utbetalte i haust.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran - Klikk for stort bileteFiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran

Øygarden kommune får utbetalt 10,3 millionar kroner. I budsjettet er det oppført ei utbetaling på 14,5 millionar kroner frå Havbruksfondet for 2021.

- Havbruksnæringen har stor betydning for norsk verdiskaping, og det er viktig at dei som haustar av våre felles ressursar legg igjen eit lokalt vederlag som gjev lokale ringverknader, fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Det er kommunar med lokalitetar til oppdrett av laks, aure og regnbueaure i sjøvatn som får midlar frå Havbruksfondet. Les meir her.

Tekst: Vigleik Brekke
Foto:  NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor