Informasjon om koronaviruset

Ring koronatelefon 56 16 00 10 ved behov for koronatest, spørsmål om karantene, isolasjon eller anna. (08.00-15.00).
Her finn du alt om koronaviruset i Øygarden kommune

Debatt/føredrag: Høyt - en reise i Himalaya

Velkomen til eit inspirerande føredrag med Erika Fatland. I november kjem Erika fatland på besøk til biblioteket på Straume. Ho vil fortelja og visa bilete frå ein reise som kom ut som bok i haust: «HØYT-en reise i Himalaya».

Klikk for stort bileteErika Fatland,portrettfoto Tine Poppe

Dato
4. november 2020
Tid
19:00 - 20:00
Stad
Øygarden bilbliotek - Straume

Forlaget seier om utgjevinga:

"En ny eventyrlig reiseskildring fra prisbelønnede Erika Fatland. Nå tar hun oss med opp i svimlende høyder, til det myteomspunne Himalaya, den veldige fjellkjeden som bukter seg gjennom fem svært ulike land. Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgammel sjamantro. Utallige språk og vidt forskjellige kulturer lever i de bortgjemte fjelldalene.

Vi har lest om fjellklatrere på vei opp mot Mount Everest, om reisende på åndelig søken til buddhistiske klostre, vi har hørt sagn om yetier og om Shangri-La. Men hva vet vi egentlig om menneskene i dagens Himalaya? Fatland har møtt dem på nært hold og lar dem fortelle sine egne beretninger – om nedarvede tradisjoner og moderne politikk, om krig og klimaendringer, om kjærlighet, kruttsterk chilli og levende gudinner i globaliseringens tidsalder. Reisen går gjennom utrolige landskap og dramatisk, ukjent verdenshistorie – helt frem til vår tids brennbare konflikter."

Bøkene til Erika Fatland er oversatt til 23 språk.

Målgruppe

Vaksne.

Pris

Gratis.

Påmelding

Det vert avgrensa plass og ein må reservera plass på førehand.

Reserver plass her

Vi oppmodar alle våre gjester om å følgja gjeldande smittevernreglar frå myndighetane.